Minä anonyyminä joulupukkina

Vapaa-aika
         Lukuaika 3 minuuttia

Redditin Secret Santa-kampanja järjestettiin juuri päättyneenä vuotena 2014 kuudetta kertaa ja keräsi yli 200 000 osallistujaa ympäri maailmaa; eikä ihan ketä tahansa. Maailman suurimpaan joululahjakampanjaan osallistuivat mm. Bill Gates, Snoop Dogg ja minä!

Here’s how it works: teet redditgifts.com sivulle oman lahjaprofiilin: kirjoitat sinne mistä elokuvista ja kirjoista pidät, mitä harrastat ja muutaman toiveen lahjaasi koskien. Saat samanlaisen profiilin joltakin toiselta henkilöltä tutkiskeltavaksi ja joku kolmas saa sinun profiilisi. Tehtävänä on profiilin perusteella valita lahjat ja postittaa ne anonyymisti saajille; kampanjan salaisen nimen mukaisesti.

Sain lahjansaajakseni Dale nimisen herrasmiehen Seattlesta ja hänen profiilista opin hänen pitävänsä komediasta, elokuvista ja sinisestä väristä. Mieleni oli mahdollisuuksia pullollaan!

Päädyin lopuksi ystävieni neuvojen myötä tämän näköiseen settiin

fun-pact-of-finnish-culture-1419452074-850544324558

Dalen lahjapaketin sisältö:

 • Kirja: How to Marry a Finnish Girl – katsaus suomalaiseen kulttuuriin, nimensä mukaista ohjeistusta unohtamatta!
 • DVD: Miesten Vuoro – kuvaus saunan merkityksestä suomalaisessa kulttuurista (eng teksteillä!)
 • DVD: Kultaiset kotimaiset – kokoelma sisältäen mm. Kummeli – Kultakuume, FC Venus- Pitkä Kuuma Kesä ja paljon muita suomalaisia elokuvateollisuuden helmiä (myös eng teksteillä!)
 • Herkkuja: Fazer Salmiakki ja Linkosuon RuisSnacks – mikäpä olisi suomalainen kulttuuripaketti jenkkilään ilman suomalaisia herkkuja
 • Jäsenyys/Haalarimerkki: Bosa – Vaikka eksaktia tietoa tämän Seattlelaisen herrasmiehen olutharrastuksesta ole, on hän kuitenkin Boomareiden Olutseura BOSAn ensimmäinen yhdysvaltalainen jäsen! Dalen onneksi on BOSAlla “about” sivu myös englanniksi.

Tsekkaa Dalen postaus ja kiitokset lahjastaan TÄÄLTÄ.

Oman pakettini sain pienten viivähdysten jälkeen “Chase”:lta Hollannista asti vasta pari viikkoa sitten. Mutta ai että oliko se odottamisen arvoinen.

IMG_20150117_204226

Kaksi kappaletta muusikko/pianisti Chilly Gonzalesin tuotantoa CD-levylle painettuna. Kun aluksi kuulin saavani joltakin pianistilta pari cd:tä, valmistuin pahimpaan. Chilly Gonzales ja oma Secret Santani ylittivät odotukseni moninkertaisesti. Kyseessä on musikaalinen nero, joka osaa näiden näyttöjen perusteella tuottaa sekä tanssiin pakottavaa elektronis-vivahteista pop-musiikkia kuin veret seisouttavan kaunista klassista pianomusiikkia. Hänestä tuli yhdessä illassa suosikkiartistini.

Chilly eli oikealta nimeltään Jason Beck ei ole uransa puolesta mikään teerenpoikainen: hänen kappalettaan käytetty iPadin mainoksessa, hän oli tekemässä Daft Punkin uusinta levyä ja hänen musiikillaan on Youtubessa miljoonia katselu-/kuuntelukertoja.

Niin kuin minä Dalelle ja Chase Hollannista minulle, onnistuimme molemmat avamaan toisillemme täysin uusia maailmoja; kaikki hyvin yksinkertaisen, edullisen ja toimivan systeemin kautta. Antamisen ilosta puhutaan aina, mutta harvoin saa näin erinomaisia mahdollisuuksia antaa tuiki tuntemattomille.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun osallistun Secret Santa-kampanjaan, muttei missään nimessä viimeinen.

PS. Tämän blogikirjoituksen inspiroivat kaverini pari viikkoa sitten lausumat sanat “sä näytät JUST sellaselta jäbältä, jolla on blogi”. Kaveri näki ihan oikein.

Previous
Blogi siirtyy uusille metsästysmaille!
Next
Kuulostaako kuuman veden kaatoääni erilaiselta kuin kylmän?