Kokeile jotain uutta kuukauden ajan

Vapaa-aika
               Lukuaika 2 minuuttia

Kokeile jotain uutta kuukauden ajan.

Jokaisella meistä on jotain mitä olemme aina halunneet kokeilla: oli se harrastus, elämäntapamuutos tai jotain ihan muuta.

Kävikin ilmi, että kuukausi on juuri oikean mittainen aika jonkin uuden asian kokeilemiseksi; ei liian lyhyt eikä pitkä. Näiden 30 päivän mittaisten haasteiden ansioista muutut itsevarmemmaksi, löydät uusia harrastuksia, intohimoja ja jopa ystäviä.

Tähän aikaan vuosi sitten haasteenani oli aloittaa blogin kirjoitus: pidin huolta, että julkaisin uuden kirjoituksen joka toinen päivä koko tammikuun ajan. Vinkkinä kannattaa muuten pitää jokunen kirjoitusaihe reservissä, siltä varalta jos valkoisen paperin kammo sattuisi iskemään. Samalla vältyt unettomilta öiltä; toisin kuin minä. Blogihaasteesta selvisin kunnialla, ajoittain saatoin jopa nauttia siitä ja nyt vuosi myöhemmin on kirjoittamisen halu saanut minut palaamaan sen ääreen.

Kaikki haasteet eivät ole olleet bonsailla tanssimista: voisin vaikka vannoa, että tipattomat ja herkuttomat kuukaudet kestivät muita pidempään. Ikimuistoisimpia haasteita lienevät ne, jolloin kuukauden ajan tutuistuin päivittäin uusiin ihmisiin (syyskuu/14) tai uusiin sijainteihin Tampereella(toukokuu/14).

Vaikka monet haasteet kestivät vain ja ainoastaan kuukauden verran, olen saanut muista pienistä tavoista tehtyä kestäviä elämäntapamuutoksia: vuoden 2013 syyskuussa aloitin päiväkirjan pidon, johon listasin päivittäin yhden onnellisen hetken, yhden hyvän teon ja kolme kiitollisuuden aihetta. Nyt puolitoista vuotta myöhemmin olen kirjannut yli 500 onnellista hetkeä, yhtä monta hyvää tekoa ja yli 1500 asiaa, joista olla kiitollinen.

Samaisena syksynä aloitin meditoinnin harrastuksena: meditoin aamuisin heräämisen jälkeen 10 minuuttia kuunnellen samaa hyväksi todettua nauhoitetta. Meditointi on jatkunut onnistuneesti ja muotoutunut päivittäiseksi rutiiniksi tähän hetkeen saakka. Suorittamasi haasteet eivät pelkästään paranna oloasi, vaan ovat osaltaan rakentamassa parempaa huomista meille jokaiselle.

Seuraava kuukausi tulee kulumaan ja viilettämään ohitsesi kaikesta huolimatta; olit missä tahansa, teit mitä hyvänsä. Mikset siis tekisi ajastasi ikimuistoisempaa ja ottaisi samalla askeleen kohti sitä parasta mahdollista versioita omasta itsestäsi; minä ainakin olen.

Joten kokeile jotain uutta kuukauden ajan.

PS. Mikä voisi olla “valkoisen paperin kammon” (eng. writer’s block) nykyaikainen suomennos: välkkyvän kursorin pelko?

IMG_7899

Bonsaiharrastuskin on lähtöisin kuukauden kokeilusta.

Previous
Kuulostaako kuuman veden kaatoääni erilaiselta kuin kylmän?
Next
Kuukausi valokuvaajana ja parhaat kehystykseni