Kaulaa myöten loskassa vapaaehtoisesti – Tätä on Slush!

Vapaa-aika
                Lukuaika 2 minuuttia

Artikeli julkaistu alunperin VapaaBoomarissa 1/16. Teidän iloksi tämä on tuotu myös verkkoon saataville.

12240204_983256238382678_5142834892664844616_oKuvaaja Meri Helppi.

Slush – tuo startupin värinen messueläin, yrittäjähenkisten keskitysleiri. Se tuo vuosittain 15 000 henkeä, tuhansia yrityksiä ja satoja miljardeja sijoitusvarallisuutta yhteen kahden päivän ajaksi kaikista maailman kolkista Suomen Helsinkiin. Miten ihmeessä se oikein rakennetaan – tietysti 1500 vapaaehtoisen avulla!

Vapaaehtoisilla on vuodesta toiseen huikeat määrä lukuisia eri tehtäviä – rakentamisesta kuljettamiseen sekä työntekijöiden että yritysvieraiden henkilökohtaiseen avustamiseen. Omat tehtävät keskittyivät jo toista vuotta peräkkäin Info Teamiin, jonka tehtävä on yksinkertainen: oikea tieto oikeaan paikkaan tapahtuman aikana keskittyen asiakaskokemuksen parantamiseen.

Info Teamin sisällä toimii lukuisia Info Deskejä sekä oma ryhmäni – All Around Info Group. 20 hengen porukan tehtävänä on oman Group Leadinsa (minun) johdolla kiertää tapahtumaa pareittain samalla asiakaita neuvoen ja heidän fiilistä nostaen. Tiimi toimii siis tavallaan liikkuvana tietoalustana kävijöitä varten. Samalla ryhmämme toimi joka paikan höylänä kun joku muu ryhmä tarvitsi auttavia käsiä. Tästä esimerkkinä ennen kuin vuoroni edes alkoi löysin itseni imurin varresta siivoamassa yritysten Demo Bootheja.

Motivaattoreita ei tästä projektista puuttunut: tietysti ilmaisen tapahtumalipun lisäksi pääsit osallistumaan niin yhteiseen Slush AfterPartyyn kuin vapaaehtoisille eksklusiiviseen Volunteer AfterPartyyn. Messukeskuksessa sait mahasi täytettyä ruualla ja juomalla tapahtuman aikana ja lopuksi SLUSH-paidan kotiin vietäväksi. Nämä todellakin toimivat. Se into, millä tein töitä SLUSHin eteen, sai minut kotimatkalla kyseenalaistamaan perinteisen palkkatyön mallin, kun nämä seikat yhdessä toimivan organisaation kanssa saavat minut huhkimaan enemmän kuin rahallinen korvaus koskaan aiemmin. Tietenkin ihmiset tarvitsevat rahaa ja vapaaehtoisuus toi joitain kuluja: lähinnä matkustamisen ja ravitsemisen muodossa. SLUSHin tulee oma motivoimisen polttopiste olemaan sisäisessä motivaatiossa tulevissa projekteissa.

Oma tiimini oli kenties suurin onnistumiseni koko projektissa: toin 20 eri taustan ja kansallisuuden henkilöä tiukasti yhteen nivotuksi ryhmäksi kesäkuun rekrytoimisen ja marraskuun puolenvälin palkitsemisbileiden sijoittuneelle loska-elämykselle. Muistan SLUSHia edeltävänä päivänä ajatelleeni: kuinkakohan tuo pari, joka koostui vietnamilaisesta pojat ja virolaisesta tytöstä oikein tulisi toimeen keskenään. Onneksi heti seuraavana aamuna totesin huoleni aiheettomaksi – he eivät pelkästään suorittaneet tehtäviään erinomaisesti vaan pitivät myös hauskaa!

Nyt tapahtumaa jälkikäteen muistellen on mielessäni yksi ajatus: en ole missään muussa tehtävässä saanut jaksuhalia esimieheltäni kesken työvuoron – ja vielä ihan pyytämättä. SLUSH on huikea elämys – vielä huikeampaa on olla siellä duunissa.

PS. Ja jos oikein hyvin siellä suoriutuu, voi ainakin tämän vuoden perusteella päästä presidentin juttusille!

Antti Poikolainen

Previous
Annos muotibloggausta
Next
Se pakollinen Thaimaa-opas